UUTISET

12Syys

Hyödynnä Tampereen innovaatioseteli

Tampereen kaupunkiseudun / Tredean innovaatiosetelihaku on jälleen käynnissä. Kiinnostaa sinua hyödyntää digitaalisia palveluita asuntonne tai kiinteistönne ylläpidossa? Haluatko hyödyntää mahdollisuuden saada jopa 5 000 euron arvoisen digitaalisten palveluiden pilotointijakson kiinteistöönne?

Tarjoamme teille nyt ainutlaatuista mahdollisuutta olla edelläkävijä ja pilotoida uusinta, erityisesti esineiden internettiin kehitettyä langatonta Narrow Band (NB-IoT) teknologiaa, joka tulee kaupallisesti saataville vasta ensi vuonna. Olemme kehittäneet palvelua jo vuoden ajan yhdessä DNA:n kanssa ja tarjoamme nyt kahta pilotointimahdollisuutta:

Tämän vuoden aikana olemme tehneet kumppanuussopimukset Digita Oy:n (LORA) sekä Connected Finland Oy (Sigfox):n kanssa sekä integroineet LORA ja Sigfox teknologiat Talotohtoriin. Molemmat palvelut ovat välittömästi asiakkaidemme tilattavissa.

1) Narrow Band IoT teknologian pilotointi sisäilman painesuhteen valvontaan + asiantuntijan konsultointi, paketin arvo 5000€

2) Narrow Band IoT teknologian pilotointi vedenmittauksessa + asiantuntijan konsultointi, paketin arvo 5000€

Lisäksi tarjoamme kolmantena mahdollisuutena demonstroida langattomia LoRa ja SigFox teknologioita sisäilman olosuhdevalvontaan (lämpötia+ilman suhteellinen kosteus) + asiantuntijan konsultointi, paketin arvo 2000€

Mikäli olette kiinnostuneita omasta terveydestänne, sisäilman laadun mittaamisesta tai haluatte saada kiinteistönne mahdolliset vesivuodot tai vuotavat wc-istuimet nopeasti havaittua, kannattaa jättää hakemus. Samalla pääsette tutustumaan kuinka helppoa digitalisaation hyödyntäminen on tänä päivänä kiinteistön hoidossa ja ylläpidossa sekä saatte myös asiantuntijan neuvot ja ohjeet digitalisaatioon laajamittaisempaankin hyödyntämiseen.

Toimi nopeasti - haku päättyy 17.9.2017
Seteleitä ei myönnetä viime vuoden tapaan hakujärjestyksessä, vaan kaikki hakuaikana tehdyt hakemukset otetaan tasavertaisesti huomioon. Setelin saajat arvotaan hyväksyttävien hakemusten kesken hakuajan päättymisen jälkeen. Innovaatiosetelin suuruus voi olla 500 € - 5 000 €. Nyt seteleitä on suunniteltu jaettavaksi 270 000 euron arvosta.

Hakukriteereitä tarkennettu
Setelissä on toimialarajaus: toiminnan tulee liittyä teollisuuden uudistumiseen, älykkääseen liikkumiseen, terveys- ja hyvinvointiteknologiaan, esineiden internettiin tai älykkään kaupungin kehittämiseen. Innovaatiosetelin tulee tukea yrityksen kasvua ja/tai kansainvälistymistä ja luoda uutta liiketoimintaa. Hakijalla on oltava kotipaikka tai toimipiste Tampereen kaupunkiseudulla (Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Kangasala, Orivesi).
Lue lisää: Innovaatioseteli

Mikäli sinua kinnostaa hakemuksen jättäminen, ota yhteyttä niin tehdään yhdessä setelihakemus, jolla saat setelistä parhaan hyödyn irti. Tähän arvontaan kannattaa osallistua!

01Syys

LORA ja Sigfox Talotohtori palvelussa

Esineiden internettiin optimoidut LPWA teknologiat laajentavat Talotohtori palveluita

IoT-laitteiden tarpeita varten käytetään yleensä siihen tarkoitukseen optimoituja LPWA (Low Power Wide Area) teknologioita. Nämä mahdollistavat lähivuosina miljardien laitteiden kytkemisen internetiin. LPWA teknologiaa hyödyntävät laitteet ovat edullisia, energiatehokkaita ja hyviä pienten datamäärien siirtoon. Näin myös laitteiden akut kestävät aiempaa huomattavasti pidempään.

Tämän vuoden aikana olemme tehneet kumppanuussopimukset Digita Oy:n (LORA) sekä Connected Finland Oy (Sigfox):n kanssa sekä integroineet LORA ja Sigfox teknologiat Talotohtoriin. Molemmat palvelut ovat välittömästi asiakkaidemme tilattavissa.

”Talotohtori on laitevalmistajista sekä teknologioista riippumaton palvelu ja haluamme varmistaa, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen IoT ratkaisun”, kertoo Enermix Oy:n toimitusjohtaja Janne Heinonen.

Yleiskuvaus LORA teknologiasta: Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi yrityskumppaneidensa ratkaisuille. Lisätietoja: Digita - IoT

Yleiskuvaus Sigfox teknologiasta: Sigfox-teknologia on suunniteltu yksinomaan esineiden internetin tarpeisiin. Se mahdollistaa kevyen sensori- ja mittausdatan välittämisen aiempaa huomattavasti edullisemmin sekä yksinkertaisimmin päätelaittein. Se ei sovellu suurien datamäärien tai esimerkiksi liikkuvan kuvan välittämiseen, mutta yksinkertaisen ja kevyen datan välitykseen se on ylivertainen. Lisätietoja: connectedfinland.fi

01EloEnsimmäinen NB-IoT ratkaisu kaupallisessa verkossa liitetty Talotohtori palveluun

Uusi teknologia avaa ovet miljardien laitteiden liittämiselle verkkoon kustannustehokkaasti.

Tämän hetken käsityksemme mukaan NB-IoT tulee Suomessa yleisesti kaupalliseen tarjontaan vuoden 2018 aikana. Suomen ensimmäisen kokeilun kaupallisessa verkossa toteutimme kuitenkin jo keväällä 2017 yhdessä DNA:n, Ericssonin ja UnSeenin kanssa. Tässä Keskon omistamaan kiinteistöön asennettiin ilmanpainetta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita, jotka lähettivät dataa NB-IoT teknologian välityksellä Talotohtori-palveluun.

”Pystyimme todentamaan, että teknologia toimii kaupallisessa verkossa eikä teknologian yleistymiselle ole esteitä”, sanoo Jussi Malin Suomen Ericssonilta.

Kiinteistö on hyvä esimerkki kohteesta, jossa teollisen internetin palveluita hyödynnetään jatkossa entistä enemmän. Sensoreilla voidaan mitata sisäilman lisäksi esimerkiksi rakenteiden kosteutta tai rakennuksessa olevien ihmisten liikkeitä. Talotohtori palvelulla voimme hyödyntää NB-IoT teknologiaa myös vesimittareiden etäluentaan. Tämänkaltaisiin kohteisiin normaali matkapuhelinverkko on tarpeettoman tehokas ja energiaa kuluttava. Suuri energiankulutus näkyy akkujen tihentyneenä vaihtovälinä synnyttäen näin ylimääräisiä kustannuksia.

Lue lisää Suomen ensimmäisestä NB-IoT ratkaisusta kaupallisessa verkossa: NB-IoT on internetin seuraava vallankumous

01KesäEsineiden internet vyöryy talotekniikkaan

Esineiden internetiä hyödyntävät ratkaisut yleistyvät vauhdilla talotekniikassa. Talotohtori palvelu tarjoaa niiden hallintaan tehokkaan järjestelmän, jossa hyödynnetään DNA:n tietoturvallisia liittymiä.

Kiinteistöjen omistajat etsivät automatiikasta ja esineiden internetistä, eli IoT:sta, uusia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseen ja kustannussäästöihin. Talotohtori kiinteistöjen hallintajärjestelmään voidaan liittää olemassa oleva talotekniikka sekä kattavasti IoT palveluita laitevalmistajasta riippumatta.

”IoT:n ansiosta esimerkiksi kiinteistöjen lämmityksen ja ilmanvaihdon hallintaan tulee koko ajan uusia palveluja. Tyypillinen ongelma kuitenkin on lukuisista palasista ja useista eri pilvipalveluista koostuvan kokonaisuuden hallinta. Me tarjoamme tähän yhden käyttöliittymän ja järjestelmän, joka toimii kustannustehokkaasti pilvessä”, Enermixin toimitusjohtaja ja perustaja Janne Heinonen sanoo.

Lue lisää Talotohtori ja DNA yhteistyöstä: Esineiden internet vyöryy talotekniikkaan
Katso videolta, miten Talotohtorilla valvotaan päiväkotien sisäilman olosuhteita: Hyvä paha digitalisaatio: IoT pelastaa maailman

25Maa

Talotohtorilla IoT ratkaisut keskitetysti hallintaan

Tervetuloa ensi viikolla TAMK:n IoT seminaariin kuulemaan miten Talotohtori IoT palveluilla saat helposti kiinteistöt, lämmitys ja ilmastointilaitteet ja lämpöpumput etähallintaan ja älykkääseen ohjaukseen, joka optimoi kiinteistön energiankäytön. Talotohtorilla saat varmistettua sisäilman laadun ja olosuhteiden pysyvyyden. Talotohtori mittaa ja raportoi energian käytön. Talotohtori mittaa vedenkulutukset vesimittareista reaaliajassa ja ilmoittaa pienistäkin vuodoista välittömästi.

Ja kaikki tämä yhdestä pilvipalvelusta, vaikka sadalle kiinteistölle, voiko olla enää helpompaa?

Aika: torstai 30.3.2017
Auditorio D1-02 13.00 – 13.30
Talotohtorilla IoT ratkaisut keskitetysti hallintaan Janne Heinonen, Enermix Oy

Ilmoittaudu heti:
http://www.tamk.fi/-/iot-seminaari-ja-messut

Tervetuloa!

27Tam

Talotohtorilla kokonaisen kaupunginosan älykäs hallinta

Enermix sai kutsun osallistua Tampereen kaupungin järjestämään Kipinä-hankkeeseen, jossa pääsemme pitämään 3 minuutin hissipuheen Talotohtori kiinteistöjen hallintajärjestelmän hyödyistä. Esityksemme liittyy kaupungin asettamaan haasteeseen rakentaa Hiedanrannan uudesta kaupunginosasta älykäs ja energiatehokas. Talotohtori mahdollistaa ei pelkästään yksittäisten kiinteistöjen vaan myös kokonaisten kaupunginosien älykkään hallinnan keskitetysti yhden pilvipalvelun kautta.

Tilaisuus on 15.2 valtuustosalissa ja se on avoin yleisölle. Kutsunkin kaikki aiheesta kiinnostuneet tilaisuuteen oppimaan ja näkemään mitä kaikkea Talotohtori-palvelut voivat tarjota kiinteistöjen älykkäälle hallinnalle, varsinkin isossa mittakaavassa.

Tilaisuudessa on myös 11 muuta innovatiivista hissipuhetta, jotka kaikki liittyvät Tampere Smart City ekosysteemiin. Kaikki puheet pidetään yhteen menoon ilman taukoja eli tiedossa on 36 minuuttia aikamoista tykitystä, jonka jälkeen on mahdollisuus verkostoitumiseen.

Tilaisuuteen mahtuu n. 100 osallistujaa, joten kannattaa toimia nopeasti!
Ilmoittautuminen ja hissipuheen pitävät yritykset:
http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/tietoa-tampereesta/digitaalisten-palvelujen-kehittaminen/kipina.html

8Mar


Verkkohyökkäys asuinkiinteistön lämmityslaitteistoon suojaamattoman etäyhteyden kautta.

Ilta-Sanomat raportoi 7.11.2016 verkkohyökkäyksestä tavallisen taloyhtiön lämmityslaitteistoon:
Klikkaa tästä lukeaksesi Ilta-Sanomien artikkeli

Aihe on vakava ja tämän tyyppiset hyökkäykset ovat valitettavasti mahdollisia suuressa osassa Suomen kiinteistöjä, koska niissä käytetyt avoimet etävalvontaratkaisut mahdollistavat tämän.

Jos nämä kiinteistöt liitetään keskitettyyn ja skaalautuvaan Talotohtori valvontajärjestelmään, tällaiset hyökkäykset eivät ole enää mahdollisia.

Kiinteistönomistajat: Ottakaapa yhteyttä niin kerromme lisätietoja tästä ja monista muista hyödyistä ja skaalaeduista.

4MarLämmön talteenotto on järkiratkaisu

Taloyhtiö asennutti katolleen lämmön talteenottojärjestelmän kesällä 2014 ja toivoi puolittavansa lämmityskulut. Säästöä on tullut jopa odotuksia enemmän. Enermix Oy:n toimittama Talotohtori valvomo-ohjelmisto tietää Pohjolankatu 18-20 teknisen toimivuuden ja kertoo niin energian kulutuksen, energian tuoton kuin COP luvun eli millä kertoimella taloyhtiö saa lämpöä sähkönkulutukseen verrattuna.

Lue lisää oheisesta artikkelista

31Jou

Canelcon hallinnoima rahasto vauhdittamaan Enermix Oy:n kasvua

Canelco Capital Oy:n hallinnoima Pikespo Invest Oy on tehnyt merkittävän sijoituksen tamperelaiseen Enermix Oy:hyn. Sijoituksen seurauksena rahastolle tulee n. 45 % omistus yhtiöstä enemmistön säilyessä Enermixin perustajalla Janne Heinosella. Enermix Oy on ensisijassa kerrostalojen energiatehokkuuden parantamiseen ja niihin liittyvien palveluiden tarjoamiseen erikoistunut yhtiö. Enermixin palveluiden avulla varmistetaan ja pidetään huolta siitä, että kiinteistöjen energiatehokkuusinvestointi tuottaa parhaalla mahdollisella tavalla.  Enermixin palvelukonseptiin kuuluu sekä suunnittelupalvelu, kiinteistöjen valvontapalvelu että erilaiset asiantuntijapalvelut. 

Canelcon toteuttaman järjestelyn seurauksena Enermixiin luodaan sellaiset taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset, että yhtiö voi saavuttaa merkittävän aseman valitussa kohdemarkkinassa. Ensisijassa kasvua haetaan Suomesta mutta myös vientimarkkinoille on olemassa suunnitelmia.

- Olen erittäin iloinen toteutuneesta järjestelystä. Koko sijoitusprosessi eteni suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa. Toteutuneen järjestelyn ja omistajapohjan laajentamisen seurauksena Enermixillä on erittäin hyvät lähtökohdat suunnitellulle kasvulle, toteaa Enermix Oy:n toimitusjohtaja Janne Heinonen.

- Enermix Oy on erittäin mielenkiintoinen teknologiayhtiö, jonka liiketoiminnassa yhdistyy kiinteistöjen tarve toteuttaa korjausinvestointeja, energiatehokkuuden hakeminen sekä digitalisoinnin hyödyntäminen.   Enermixin markkina on merkittävässä murroksessa, joka antaa hyvän lähtökohdan nyt toteutetulle omistusjärjestelylle, toteaa Canelco Capital Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuparinen.

Enermix Oy suunnittelee, toteuttaa ja valvoo järjestelmiä, joilla haetaan energiatehokkuutta ensisijassa asuinkiinteistöjen lämmityskustannuksiin. Enermix Oy on perustettu 2009 ja sillä on 5 työtekijää.

Pikespo Invest Oy on vuonna 1985 perustettu pääomarahasto, jonka hallinnoinnista vastaa Canelco Capital Oy. Pikespo Invest Oy tekee sijoitusstrategiansa mukaisesti vähemmistösijoituksia pääasiassa Pirkanmaan ja Hämeen alueen pk-yrityksien omistusjärjestelyihin ja sukupolvenvaihdoksiin. Sijoitustoiminnassaan se keskittyy pk-yritysten yrittäjäpolven vaihdoksiin, johdon yritysostoihin ja muihin yritysjärjestelyihin.

Lisätietoja yritysjärjestelystä antavat: 
Janne Heinonen, toimitusjohtaja, Enermix Oy, puh. 050 439 4800
Ossi Numminen, hallituksen puheenjohtaja, Enermix Oy / Senior Advisor Canelco Capital Oy, puh. 0400 850 777
Mikko Kuparinen, toimitusjohtaja, Canelco Capital Oy, 0400 606 055

29Syy
[200x200] Why choose Us?

Etähallinta on tärkeä energiaremontissa

Tammelalainen taloyhtiö Pohjolankatu 18–20:ssäon alueelle tyypillinen vuonna 1980 valmistunut kerrostaloyhtiö. Vuonna 2014 talo remontoitiin energiatehokkaaksi. Tästä taloyhtiö sai kaupungin kunniamaininnan rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen on tyytyväinen remonttiin ja sen tuloksiin, kun kaukolämpökulut tippuivat peräti 72 prosentilla ja lämmityskustannusten nettosäästö oli 17 000 euroa vuodessa. Projektin tavoitteena oli vähentää energiankulutusta 50 prosenttia lähtötilanteesta.

Etähallintajärjestelmä on tärkeä

Uusitun järjestelmän sydän sijaitsee kellarissa lämmönjakohuoneessa, jossa on ilmanvaihdon poistoilman lämpöä putkistoon siirtävä lämpöpumppu ja lämminvesivaraajat sekä etävalvontajärjestelmän keskusyksikkö. Etähallintajärjestelmää Pertti Vesterinen pitää ehdottoman tärkeänä. Tietokoneelta näkee kaukolämmön, veden ja sähkön kulutuksen tason reaaliaikaisesti, ja se ilmoittaa myös vioista.

Lue koko artikkeli Tampereen kaupungin tiedostuslehden sivulta 13

28Elo


[200x200] Why choose Us?


Näin taloyhtiö toteutti suursäästön: kulutus putosi 47-61 %

Tammelalainen As Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 toteutti vuonna 2014 energiatehokkuutta parantavan remontin, kertoo Kiinteistölehti. Vuoden jälkeen sähkönkulutus on tippunut 47 prosenttia ja kaukolämmön kulutus 61 prosenttia. Säästöjä on tullut pelkissä lämmityskustannuksissakin jo 17 000 euroa vuodessa.

Talouselämä

31Hei


[200x200] Why choose Us?


Uudet kotisivut avattu

Tervetuloa tutustumaan Talotohtori valvomo- ja asiantuntipalveluihimme uusituilla kotisivuillamme.

15Kes
[200x200] Why choose Us?

Talotohtori turvaa lämmöntalteenoton

Lämmöntalteenottolaitteistojen toiminnan valvominen takaa, että laitteistot tuottavat toivotut säästöt.

Lue lisää oheisesta artikkelista.

2Kes

[200x200] Why choose Us?

Enermix ja Kaukora yhteistyöhön

Enermix ja Kaukora yhteistyöhön. Enermix Oy on tehnyt Kaukora Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, jossa Enermix toimittaa suunnittelu-, automaatio-, valvomo- ja asiantuntijapalvelut Kaukoran toimittamille poistoilman lämmön talteenottoratkaisuille sekä niiden jälleenmyyjille kautta maan. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyöstä suomalaisen ja LVIS-alan johtavan laitevalmistajan kanssa, jolla on pitkät perinteet erilaisten lämmitysjärjestelmien valmistamisesta.

12Hel
[200x200] Why choose Us?

LTO-hanke ei pääty järjestelmän luovuttamiseen

Taloyhtiöt investoivat enenevässä määrin ilmanvaihdon lämmöntalteenottoa parantaviin järjestelmiin. Paikoin kuitenkin unohdetaan, että hanke ei pääty laitteiston luovuttamiseen ja takuuvelvoitteiden hoitamiseen. Varsinainen säästö syntyy vasta järjestelmän käyttöönoton jälkeen. Säästöjen täysimääräinen toteutuminen edellyttää prosessin mittaamista, valvontaa ja optimointia koko laitteiston elinkaaren ajan.

Lue lisää oheisesta artikkelista.

4MarHyvän Rakentamisen kunniamaininta Pohjolankatu 18-20:lle

Hyvän rakentamisen kunniamaininta Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20:lle. Tampereen kaupungin ympäristölautakunnalla on pitkät perinteet palkita ja kannustaa suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Tampereen Tornihotellille ja kunniamaininnan sai Lielahti keskus sekä Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20. Tähän taloyhtiöön suunnittelimme sekä toteutimme kattavat energiantehokkuustoimenpiteet, joiden yhteisvaikutuksesta ostoenergiankulutus on laskenut vuositasolla yli 70%.

Hyödynnä Tampereen innovaatioseteli LORA ja Sigfox Talotohtori palvelussa Esineiden internet vyöryy talotekniikkaan Ensimmäinen NB-IoT ratkaisu kaupallisessa verkossa liitetty Talotohtori palveluun Talotohtorilla IoT ratkaisut keskitetysti hallintaan Talotohtorilla kokonaisen kaupunginosan älykäs hallinta Verkkohyökkäys asuinkiinteistön lämmityslaitteistoon suojaamattoman etäyhteyden kautta. Lämmön talteenotto on järkiratkaisu Canelcon hallinnoima rahasto vauhdittamaan Enermix Oy:n kasvua Etähallinta on tärkeä energiaremontissa Näin taloyhtiö toteutti suursäästön: kulutus putosi 47-61 % Uudet kotisivut avattu Talotohtori turvaa lämmöntalteenoton Enermix ja Kaukora yhteistyöhön LTO-hanke ei pääty järjestelmän luovuttamiseen Hyvän rakentamisen kunniamaininta As Oy Pohjolankatu 18-20:lle